- matematicianul Traian Lalescu,
- criticul si istoricul literar Dumitru Caracostea,
- academicianul Romulus Vulcanescu,
- economistul Alexandru Babe – fost ministru de finante.
In acea perioada durata de scolarizare cuprindea ciclul inferior-numit gimnaziu comercial, cu durata de studiu de 4 ani si ciclul superior-numit liceu comercial, cu durata de studiu de 4 ani. In cadrul ciclului gimnazial erau studiate atat stiintele comerciale (notiuni elementare de comert, contabilitate, corespondenta comerciala) si materii umaniste (romana, religie, istoria patriei si universala, geografia Romaniei, instructie civica), cat si arte si dexteritati (caligrafie, scriere comerciala, desen, muzica, educatie fizica, ansamblu coral, lucrul de mana si gospodarie).
De-a lungul anilor, localul a fost imbogatit din economiile scolii cu noi spatii destinate instruirii elevilor si cu un internat modern cu o capacitate de 120 de paturi. Ca urmare a demersurilor conducerii scolii la Ministerul Instructiei Publice, scoala comerciala de gradul I a devenit „SCOALA COMERCIALA MARELE VOIEVOD MIHAI”, iar de la 1 aprilie 1942, scoala cu sediul in str. Traian nr. 165, a purtat numele de „LICEUL COMERCIAL REGELE MIHAI I”.
In octombrie 1948, pe baza „Legii pentru reforma invatamantului”, Liceul Comercial Regele Mihai I a devenit SCOALA MEDIE TEHNICA DE ADMINISTRATIE ECONOMICA. Prin legea nr.2/1966, scoala s-a transformat in „LICEUL ECONOMIC NR. 3”, cu dubla subordonare: profesorii de specialitate erau distribuiti de Ministerul Finantelor, iar cei de cultura generala de catre Ministerul Invatamantului si Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucuresti. Din anul 1977, prin adresa ISMB cu nr.5739/1977 liceul se va numi „LICEUL ECONOMIC SI DE DREPT ADMINISTRATIV NR.3” cu profil economic, comert si turism.
Schimbarile radicale produse in societatea romanesca de evenimentele din decembrie 1989 au impus regandirea sistemului de invatamant. In amplul proces de reforma a invatamantului redarea identitatii scolilor prin inlocuirea numelor cu nume de personalitati romanesti sau internationale a avut o semnificatie deosebita in Romania. Astfel, incepand cu anul scolar 1990-1991, Liceul Economic si de Drept Administrtiv nr.3 devine GRUPUL SCOLAR ECONOMIC ADMINISTRATIV SI DE SERVICII „A.D.XENOPOL”, identificand traditia aproape centenara de invatamant economic cu numele lui A.D.Xenopol, istoric de talie europeana si economist de renume national.