Ziua multiculturalitatii - Colegiul Economic A.D.Xenopol

Pentru a imbratisa diversele culturi la care elevii Colegiului Economic A.D.Xenopol au acces prin studierea limbilor straine, s-a decis ca data de 31 Octombrie sa fie un prilej de sarbatoare cunoscut sub numele de „Ziua Multiculturalitatii”. 

Cu ocazia acestui eveniment, elevii isi pot etala cunostintele acumulate, legate atat de cultura cat si de limba moderna studiata. In cadrul festivitatilor dedicate Zilei Multiculturalitatii  se poate observa si faptul ca elevii nostri studiaza si limbi straine mai putin accesibile precum chineza si turca. 

Pentru ca desfasurarea lor sa se faca in conditii cat mai bune, s-au amenajat cabinete dotate cu aparatura tehnica de ultima generatie. Implicarea elevilor nostri la acest eveniment se concretizeaza prin momentele speciale pe care le-au pregatit : teatru, poezie muzica si dans.

In fiecare an, gratie cadrelor didactice si a elevilor care trudesc cu atata bucurie,  Ziua Multiculturalitatii reuseste sa  uneasca in doar cateva ore muzicalitatea limbii engleze cu nobletea dansului spaniol, farmecul poeziei franceze cu eleganta dansului  chinezesc, cat si cu diversitatea gastronomica turceasca.