Ziua multiculturalității - 2022 – Colegiul Economic A.D.Xenopol
multiculturalitate

Ziua multiculturalității – 2022

De catre noiembrie 12, 2022 Nu sunt comentarii

„Hello, Bonjour, Hola, Ni hao, Sağol, Yassas!

  1. Grecia

Anul acesta, spectacolul a debutat cu elevii de la clasa  de clasa de intensiv greacă, care au spart gheata și au dansat dansat împreuna cu invitații noștri de la Uniunea Elenă, urmand  urmând vizionarea câtorva filmulețe despre Grecia.

  1. Chineză

Clasa a 11-a A(intensive chineza) debutează cu o melodie emotionantă, “Qu Wanting- You exist in my song”, cantată de Burcă Radu. Mai apoi, ne-au prezentat arta ceaiului și arta caligrafiei chinezești, o importantă parte din cultura chinezească.

Am avut onoarea ca anul acesta să participe o delegatie dinTurcia prin cadrul programului ERASMUS, pe care elevii noștri i-au impresionat servindu-i cu ceai tradițional. Momentul lor se încheie cu un dans tradițional interpretat de Tăruș Adelina.

3. Engleză

Momentul la limba engleză începe cu Larisa Radu, care interpretează piesa ”All of me”. Mai apoi, continuă cu vizionarea unui filmuleț realizat de clasa a 10 a C.

4. Franceză

Sandu Nicola și Neagu Andreea de la 9F interpretează ”Les cancre”, urmate de Vasilescu Giulia și Georgescu Bianca, care recită Greierele și furnica.

Mai apoi, a urmat vizionarea unui film și talentații elevi de la 9C ce au stârnit râsete interpretând sceneta de teatru ”Cantareata Cheala” de Eugen Ionescu.

5. Spaniolă

Momentul debutant a fost intrarea elevilor de la 9C, care au prezentat saluturi în mai multe limbi internationale, urmați de 9B care au interpretat sceneta „ Es mejor acá que allá”.

6. Turcia

Turcia incepe cu un dans pe o melodie moderna, urmat de vizionarea unui videoclip. Spectacolul continua cu cei de la 9G, cantand in cor melodia ”Güneş topla benim için”. Spre finalul momentului, Marei Ahmed si Gheorghe Ioan canta melodia ”Isyan” de Halil Sezai.

NU ÎN ULTIMUL RÂND…..

Un dans popular românesc alături de vocea minunată a elevei noastre Tudor Monica.

Merci bien, Gracias, Xiè xiè, Teşekkürler !”      

 

 

   

      

   

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.