Erasmus+Formare profesională 2023-1-RO01-KA121-VET-000133145 - mobilitate Grecia – Colegiul Economic A.D.Xenopol
Erasmus VET

Erasmus+Formare profesională 2023-1-RO01-KA121-VET-000133145 – mobilitate Grecia

De catre iulie 7, 2024 Nu sunt comentarii

Colegiul Economic „AD XENOPOL” a derulat, în perioada 10.06.2024-21.06.2024, o mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+-Formare profesională cu nr..2023-1-RO01-KA121-VET-000133145

Obiectivele proiectului sunt:

  1. Diversificarea activităților din cadrul procesului de instruire practică a elevilor, în vederea extinderii cunoștințelor și competențelor dobândite în stagiile de practică.
  2. Facilitarea tranziției de la scoală la piața muncii prin sprijinirea dezvoltării competențelor specifice locului de muncă conform specializării profilului.

Proiectul s-a adresat elevilor din clasa a X-a de la specializarea Tehnician în activități de turism, domeniul Turism și a presupus efectuarea activităților de instruire practică la hoteluri din Salonic, Grecia.

Partenerul principal al colegiului este IPODOMI- Educational Organization o societate care intermediază plasarea de elevi de la filiera tehnologică din școli. În această mobilitate cei 14 de elevi participanți au fost însoțiți de către prof. Costea Iuliana, prof. Georgescu Mihaela  și monitor prof. Duța Claudia.

Experiența profesională acumulată a fost dublată de experiențe culturale deosebite, astfel, au fost vizitate centre culturale și istorice cum ar fi: Turnul Alb, Rotunda, Arcul lui Galeus etc, iar la finalul stagiului elevii au fost încântați de perioada petrecută în Salonic (Grecia), mai ales că au finalizat cu succes stagiul de practică, obținând certificatul Europass Mobility foarte util în cariera lor viitoare.

Atingerea obiectivelor propuse a avut ca efect creșterea calității tipului de educație teoretică și practică oferită de Colegiul Economic „AD XENOPOL”, la diversificarea ofertei și la dezvoltarea dimensiunii europene a pregătirii pe care o oferă elevilor, pentru o mai bună integrare pe piața europeană a muncii.

       

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.