Concursul Național „Alege! Este dreptul tău” – Colegiul Economic A.D.Xenopol
Concursul National Alege! Este dreptul tau!concursuri scolare

Concursul Național „Alege! Este dreptul tău”

De catre mai 8, 2023 Nu sunt comentarii

Pe data de 25 martie 2023 s-a desfășurat în școala noastră etapa pe municipiu a acestui concurs. Elevii claselor IX-XI au avut de susținut un test grilă din legislația specifică protecției consumatorului și au realizat un eseu cu tema „Achiziția online – o achiziție sigură”, eseu pe care l-au prezentat în fața unei comisii formată din comisari ANPC, un agent economic și un jurnalist de la Radio România Actualități.

Și în acest an, elevii noștri din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, coordonați fiind de doamnele profesor Gabriela Iordache, Iuliana Ivănescu, Gabriela Simionescu și de domnul profesor Marius Ciurtin, au participat la acest concurs, s-au pregătit conștiincios și au reușit să obțină rezultate foarte bune atât la testul grilă cât și la prezentarea eseului. Au convins comisia de jurizare că sunt bine informați, cunosc atât avantajele, cât și dezavantajele cumpărăturilor online și, mai ales, sunt destul de vigilenți, astfel încât să nu fie victimele unor înșelătorii ale comercianților din mediul online.

La etapa municipală a acestui concurs elevii noștri au obținut următoarele rezultate:

Locul I:   Safta Adrian Claudiu, clasa a IX-a F

Locul II:  Dragoș Georgiana Francisca, clasa a XI-a A

Mențiuni: Alexe Andrei Claudiu, clasa a X-a C

Popescu Maria, clasa a XI- a D

Radu Alexandru Theodor, clasa a XI-a B

Dima Ștefan, clasa a XI-a E

Sotir Flaviana Alexandra, clasa a XI-a B

Acestor elevi, care vor participa în luna iunie 2023, în Eforie Nord, la etapa națională a Concursului „Alege! Este dreptul tău.”, le urăm „Mult succes!”

           

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.