Întâlnirea de 10 ani - promoția 2013 – Colegiul Economic A.D.Xenopol
ziua scolii

Întâlnirea de 10 ani – promoția 2013

De catre aprilie 6, 2023 Nu sunt comentarii

Întâlnirea de 10 ani-promoția 2013, la Ziua Școlii

Ziua de 29 martie 2023 a fost o zi însorită, preaplină de emoții, zâmbete și flori…

Absolvenții nostri din promoția 2013 au răspuns prezent atunci când s-a strigat catalogul în sala de festivități…într-o atmosferă fremătătoare, însuflețită de bucuria revederii.

Am întâlnit copiii de odinioiară, deveniți adulți, si am fost mai mult decât încântați să auzim despre reușitele lor. Unii ne-au vorbit despre carieră, altii despre familie, alții despre ambele…

Au venit unii împreună, rămași buni prieteni după terminarea liceului, alții s-au regăsit după ani în care nu au mai ținut legătura; s-au legat prietenii noi, fiind cu toții uimiți parcă de metamorfoza care i-a propulsat într-o lume a responsabilităților, pe ei, copiii nu prea demult fără griji…

Bucuria a fost întregită de revederea foștilor diriginți, unii dintre dumnealor fiind retrași astăzi la pensie: doamna Gheorghița Pascu, profesor de economie, doamna Ecaterina Pașan, profesor de lb engleză, domnul Octavian Păun, profesor de lb română, părintele Ionuț Pantilimonescu.

Stând de vorbă ne-am dat seama cât de mult bine fac sufletului astfel de întâlniri…amestecul de veselie si nostalgie a fost cumva ca o călătorie în trecut, o călătorie cu ajutorul căreia am realizat ce am făcut bine noi ca profesori, ce semințe rodnice am plantat, am realizat că o parte din ceea ce sunt acești oameni frumoși astăzi este de fapt o parte din strădania noastră…și că în astfel de momente iese la iveală frumusețea meseriei pe care ne-am ales-o. Uitându-ne la ei, am simțit că eforturile zilnice de la catedră ne-au fost răsplătite.

A fost totodată si o călătorie în viitor, pentru că oriunde vor merge ei, acea fărâmă de educație primită la Xenopol va fi, într-un fel sau altul, prezentă acolo.

      

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.