Prieteni și parteneri în proiecte europene – Colegiul Economic A.D.Xenopol
Erasmus SCH

Prieteni și parteneri în proiecte europene

De catre noiembrie 29, 2022 Nu sunt comentarii

În săptămâna 17-21 octombrie , Colegiul A.D. Xenopol a gazduit elevi si profesori din trei școli din regiunea Kocaeli, Turcia, în vederea desfășurării de  activități în parteneriat, prevăzute în implementarea proiectelor Erasmus+ pe care acestea le au in desfășurare.

Astfel, in cadrul acreditării 2021-SCH-7204/269501, directorul școlii Karamürsel Anadolu, domnul Hamit Sigirci și doamna profesor de matematică, Serap Han, au desfășurat în colegiul nostru o mobilitate de tip job shadowing ce a vizat activitatea la nivel managerial și metodele de predare-evaluare utilizate în școlile din Romania. Din partea aceleiași școli, doamna profesor Hilal Kevser, a desfășurat avctivități de predare a limbii engleze in parteneriat cu catedra de limbi străine a liceului Xenopol.

Tot în misiune de predare a limbii engleze s-a aflat si doamna profesor Fatma Bayram, din partea Liceului de științe Temmuz Sehitler Fen, în cadrul proiectului 2021-1-TR01-KA121-SCH-000007204.

Iar din partea Liceului Mehmet Akif Ersoy Kiz Anadolu Imam Hatip, în cadrul proiectului Erasmus+ mai sus amintit, un grup de patru elevi, alături de profesorul lor însoțitor Semra Ugurlu, au desfășurat activități interactive de învățare și de schimb intercultural pe teme variate cum ar fi: abilități lingvistice, tehnologie, ecologie, artă și cultură. Grupul a participat la sesiuni de prezentări ale elevilor colegiului Xenopol, familiarizându-se astfel cu istoria și specificul liceului nostru, cu istoria si atracțiile Bucureștiului sau cu tradițiile românești.

Săptămâna dedicată partenerilor și prietenilor noștri s-a încheiat într-o notă festivă, aceștia fiind invitați sa ia parte la Ziua Multiculturalității, un eveniment de tradiție al Colegiului economic A.D. Xenopol.

                            

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.